BucketWorld

5 weboldal, ami megváltoztatja az utazásod

2019. január 21. - BucketWorld

Ha kellően nyitott vagy rá, az utazásodból sokkal többet is ki tudsz hozni, mint ahogy azt általában gondolnád. Most az olcsó repjegyeken, szállásokon túl és azok helyett inkább erről a "többről", az emberekkel való találkozásokról, valamint az inspirálódásról, pontosabban ezeknek az egyszerűbb módjairól lesz szó. Ugyanis a tizenvalahányadik nevezetesség egy városban már lehet meg sem marad, de egy helyivel vagy éppen arra utazóval egy világvégi faluban átélt különleges beszélgetés és kaland örök emlék maradhat. Közelebb hozhat idegen országokat és kultúrákat, nem mellesleg pedig nő a kapcsolati tőkéd, ami szintén nem elhanyagolható. Most mindehhez szeretnénk segítséget nyújtani nektek. 

pexels-photo-541518.jpeg

1. Couchsurfing Hangouts

Valószínűleg már hallottál a Couchsurfing-ről, ahol többek között ingyen tudsz szálláshoz jutni, így most nem is erről, hanem annak a mobilos alkalmazásából indítható Hangouts részéről írok, hiszen ez kevésbé ismert, de legalább olyan hasznos. Persze olyan eseményekhez eddig is lehetett csatlakozni, amit pont abban a városban tartanak, ahol éppen megszállsz (pl. nyelvi tandemek). A Hangouts viszont ennél többről szól. Itt ugyanis, ha jelzed, hogy elérhető vagy, akkor megjelennek a többiek (utazók, helyi fiatalok), akik szintén ugyanabban a városban elérhetőek és kimozdulnának otthonról, hogy új emberekkel ismerkedjenek. Aki szimpatikusnak tűnik, csak jelzed neki a "Say Hello" gombra kattintva, ő visszajelez, indulhat a beszélgetés és a helyszín, program egyeztetése. Ehhez a beszélgetéshez (persze, ha hagyjátok) csatlakozhatnak mások is és közösen indulhattok el sörözni, múzeumot látogatni, túrázni, bárhová. Így akár minden nap újakat ismerhetsz meg, új barátságokra tehetsz szert. Ez azontúl, hogy jól érzed magad, abból a szempontból is hasznos, hogy később, ha az ő országukban jársz, akkor náluk tudsz majd aludni. Természetesen, ha éppen nem utazol, akkor is pl. az éppen Budapesten lévő külföldi utazókkal tudsz így találkozni.

 

2. Meetup

A Meetupon nincs más dolgod, mint megadnod a várost, ahol éppen tartózkodsz és máris láthatod a főoldalon az ott hamarosan megrendezésre kerülő eseményeket, illetve a városhoz kapcsolódó, különböző érdeklődési körökbe rendeződő csoportokat. Hasonló az egész a Couchsurfing eseményekhez, azzal a különbséggel, hogy itt komolyabb rendezvényeket (pl. konferenciák, amilyen a Budapest Science Meetup) is megtalálsz, így a kapcsolatok mellett tudást is szerezhetsz. Természetesen megnézheted kik vesznek részt egy-egy eseményen és láthatod, hogy melyikük mely csoport tagja, mi érdekli őket, honnan jöttek stb. A csoportokhoz a rendezvényeken kívül fórumok is tartoznak, de egyénileg is fel tudod venni a kapcsolatot valamelyik résztvevővel akár már előzetesen is.

 

3. InterNations

Az InterNations már egy komplexebb oldal, amit látszólag expat-oknak terveztek, de ettől még kiválóan alkalmas utazók számára is. Itt is a beállított városod alapján az események, csoportok mellett fórumokat és helyi tippeket, információkat találsz. Rákereshetsz másokra a lakó- és születési helyük mellett többek között akár az állampolgárságuk, érdeklődési körük, beszélt nyelveik, de még a cégük/munkájuk alapján is. Ezáltal egy közvetlenebb LinkedIn-t kapsz, ahol könnyedén tudsz egy-egy InterNations eseményen akár üzleti kapcsolatokat is kiépíteni úgy, hogy közben utazol és kellemesen eltöltöd a szabadidődet. Külön kiemelendő, hogy egy nagyon menő térképet kapsz a profilodhoz borítókép helyett, ha feltünteted, hogy mely országokban éltél eddig.

pexels-photo-772665.jpeg

 

4. TravelMap.net

Most áttérünk azokra az oldalakra, amelyek már inkább rólunk szólnak, illetve arról, hogy legyen hol inspirálódnunk. Igazi kuriózum a TravelMap azoknak, akik az utazás mellett a térképeket is szeretik. Itt ugyanis térképen tudod követni más utazók állomásait, megnézheted, hogy ki merre tart éppen és természetesen te is megmutathatod hol jársz most és mik vannak még tervben. Fotókat, videókat és leírásokat is hozzáadhatsz egy-egy megállóhoz, ami így különösen látványossá teheti az utad bemutatását. Ha valaki pont ugyanarra utazik, amerre te is, egy kapcsolatfelvétel után még lehet, hogy együtt is folytatjátok az utatokat...

 

5. Bucketlist.org

 Ahogy a neve is elárulja, itt egy saját bakancslistát állíthatsz össze a többiek által hozzáadott elemekből a Grand Canyon túrától kezdve, a delfinekkel úszáson keresztül a dzsungelben való kempingezésig bármivel. Nem szeretünk listákat írni, itt viszont egy gombnyomással hozzáadhatjuk, ami megtetszik a tematizált felsorolásokból. Motiválódhatsz, ha látod, hogy mennyien vannak még, akiknek ugyanaz az elvetemült cél szerepel a bakancslistáján, sőt akár a profiljukra rámenve fel is keresheted őket és így másokkal együtt is belevághatsz egy-egy kalandba.

 

Természetesen ezeken kívül is még számtalan másik oldal kínál hasonló lehetőségeket a többi utazóval való nagyon könnyű ismerkedésre vagy éppen az inspirálódásra, mi csak egy ízelítőt szerettünk volna adni. Javasoljuk, hogy minél többhöz csatlakozz, mert lehet, hogy egyik nap az egyik oldalon, másszor a másikon van éppen neked való esemény, így tényleg a maximumot hozhatod ki az utazásaidból és felejthetetlen élményekben lehet részed. A legjobb az egészben, hogy egy-egy ilyen eseményre visszaigazolni, egy üzenetet elküldeni semmibe sem kerül. Ha részt veszel ilyen találkozókon, csak azt az egy-két italt fizeted, amit valószínűleg amúgy is meginnál otthon is.

Ha kérdésed van, és szeretnél többet megtudni akár a fenti oldalakkal, akár egyéb utazási témával kapcsolatban, akkor írj bátran a Kapcsolat fülön keresztül vagy keress meg minket Facebookon, Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://bucketworld.blog.hu/api/trackback/id/tr7814121619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szandi118 2018.07.19. 23:26:18

Köszi szépen a tippeket! :) Jópárat nem ismertem közülük.

BucketWorld · bucketworld.blog.hu 2018.07.19. 23:27:21

@Szandi118: Igyekeztem direkt az otthon kevésbé ismerteket összegyűjteni. ;)
süti beállítások módosítása